zaterdag 26 mei 2012

Verf II

inmiddels heel wat ervaring verder.
Ondanks mijn 'poor man's paint booth' is alles achter het gordijn toch voorzien van een lichte witte waas....Het is er echter eenvoudig af te vegen, maar dat betekent wel Grote Schoonmaak als het plastic wordt verwijderd.. En betekent tot die tijd een troep van jewelste.
Anyway.

Het doek is nu klaar, op het afwerken met striping na. (duur) speciaal afplakband gekocht - maar ik doe het er toch maar niet mee: de verf blijft eronderdoor lopen op proefstukken.
Voor alle niet-doek onderdelen (flapperons, wingtips, motorcowling, kleindelen) verf gekocht (duurder), omdat de PolyTone niet houdt op niet-doek. Eerst de Wereld (lang leve www) afgezocht naar bruikbare verf - om erachter te komen dat die in Leiden verkrijgbaar is...
Goede kleur laten mengen (want moet exact die zijn van de PolyTone). Vervolgens op brengen met de spuit.
Ging niet goed: run's & nog eens run's. afhalen, opnieuw. Meer verdund. Resultaat idem. Manual van de verf gelezen (eindelijk): niet verdunnen...!
Opnieuw opgebracht: lijkt te werken.
in de primer. Achterin de wingtips

rood: achterin de turtledeck

Opgebracht op de flapperons, maar nu met een roller: zit er behoorlijk redelijk op. Tweede laag idem. Flapperons omkeren (want ik verf alleen horizontaal vanwege die run's) en de onderkant ook twee keer.
Na een week in 22 graden is de verf van de eerste zijde nog steeds 'tacky': zal dat ooit drogen...?
de fabrikant gemaild. Rap antwoord: het blijkt dat dit soort verf pas na 30 (!) dagen hard is....
Geduld dus dan maar.
De tips opnieuw afgeschuurd en dun in de witte lak gezet: geen run's dit keer.
pfffft vallen & opstaan: verven & poetsen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten