zaterdag 9 februari 2013

...en een stapje terug

De tank is gemaakt van epoxy. Er gaat benzine in (gewoon loodvrij Euro95) of kerosine (zg AvGas). AvGas is vrij duur en niet zo goed verkrijgbaar en levert onderhoud uitdagingen op (veelvuldiger vervangen van rubber etc), dus E95 is the key.
Maar sinds enige tijd wordt er biobrandstof toegevoegd, waaronder ethanol. De ethanol vreet op termijn de epoxy aan! En er is een goedje voor verkrijgbaar, maar dat blijkt op den duur niet benzine bestendig...!
opengezaagde tank (niet de mijne!)
Goede raad is duur. Het forum is er nog over bezig, en ook de Nederlandse KitFoxers blijken met de misere te zitten, zo blijkt. De oplossing lijkt te zitten in een oplossing die je in de tank giet, en die dan een coating achterlaat. Een gedoe, want dat houdt onder anderen in dat alle aanlsuitingen en openingen moeten worden uitgebouwd en afgesloten... Maar alles beter dan epoxy delen in de brandstof & een stilstaande motor...
En nu gaat het nog, nu mijn tank nog ongebruikt is. De NL-KitFoxers zagen de tank open...brrrrr.

Het vastdraaien van de onderste motormount-bout moet nog gebeuren. Even gedraaid, en: dolgedraaid!
Een avond slijpen en pielen (hele uitlaatsysteem moest eraf) om een nieuwe bout in te hangen...

panel af, glareshield wordt gepast

cowlings gespoten

Bubbledoor inghangen

Bubbeldoor tijdelijk geCleco'd


Het spuiten continueert: de laatste stukken cowling en de wielkappen worden afgewerkt.Prachtig allemaal. De voorkant mooi overlopend gespoten in geel en rood. Pas als het erop zit besef ik dat ik watergedragen- en terpentinegedragen verf over elkaar heen spuit, terwijl het nog niet helemaal droog is... Het resultaat kun je raden...

Maar er gaan ook dingen goed: de choke is gemaakt, het panel raakt af, de glareschield is werkelijk prachtig, de bouten getorkt, electriciteit werkt, de administratie komt op orde - wat is dit toch een leuk project!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten