zondag 10 juli 2011

(Be)Spannend.....


Uitgerust terug van vakantie: het volgende hoofdstuk gaat in. Ik had al twee 'draaistellingen' gemaakt om in mijn eentje de vleugels te kunnen draaien. Daar hangt de rechter vleugel nu in.
Eerst scherpe hoekjes aftapen met een speciaal tape, daarna de vleugel onder-en-boven voorstrijken met PolyBrush. Goed adem beschermen, want het is op basis van Aceton en je krijgt de meest vreselijke ziekten als je niet oppast. Je moet er wat voor overhebben....
Vervolgens volgens de manual de onderkant boven, en doek er overheen.
Dat doek vervolgens met PolyTak vastlijmen, kleine stukjes (20 cm) per keer: man, wat droogt die prut snel! Steeds opspannen zodat het er mooi kreukelvrij opkomt.
In eerste instantie valt dat nogal tegen (zie ook plaatje achterlijst), en de volgende dag heb ik alles weer losgehaald met MEK(Manual zegt: "You can't make what MEK can't repair") en weer opnieuw opgezet. Nu veel beter! Thomas gebeld voor extra ondersteuning, en die had natuurlijk wat bruikbare tips & tricks. Vervolgens de achterlijst vastgezet en de vleugelwortel gedaan. Ziet er al erg echt uit ;-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten