zondag 22 augustus 2010


Deze week de boel maar eerst eens verkend: ben begonnen de fuselage manual van a-z door te spitten: enerzijds om de kit te leren kennen, anderzijds om verassingen te voorkomen. Op die manier kwam ik er o.a. achter dat het vloeistuk onder aan het vertikaal staartstuk ontbreekt. Een uitdaging, want zulk materiaal kan ik niet zetten, daar heb ik hulp bij nodig. Volgende week maar eens bij Lucht-en Ruimtevaart naar binnen wandelen..
Simon hielp me uitvogelen wat een Gascolater is (benzinefilter) en ik heb me vast wat ingelezen in remchijven en -voeringen. Wat moet ik veel leren!

Verder een opstellinkje gemaakt voor alle kleinmateriaal (van de rolplanken die door Joe waren meegeleverd) - levert een schone werkplaats op en het spaart zoeken.

De veiligheidsriemen vastgemaakt, en het Lexan gepast (door Joe al voorgeboord en op maat gemaakt) voor het dak & de cockpit voorruit. Gelukkig is het Lexan van het dikkere type (er was op de diverse fora een discussie over vogels die de cockpit al-dan-niet binnenvlogen als dat spul te dun was) dus dat scheelt. ook al zal het verwerken wel wat lastig zijn.
De gaten dichtgemaakt die Joe in de linker-deur had aangebracht om een halve aluminium deurcomponent in aan te brengen (ik ga er een full-Lexan Bubble-Door inhangen), en dichtgelakt met Enamel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten