zondag 23 januari 2011

Onwards, Christian Soldiers!!

...geen fotos dit keer - maar dat is ook om weer te geven in welk een mistige wereld ik verkeer.

Op bezoek geweest bij Thomas: een KitFox eigenaar van het eerste uur. Onder anderen om die TurtleDeck onderdelen te laten vouwen, maar vooral ook om zijn KitFox te zien (& te vliegen natuurlijk). In één woord Geweldig!! Een zeer leerzame dag - ook al lukte het vouwen niet: een trailer voor de deur, veel geleerd over bouwen en onderhoud & visie. Een plan gekregen voor transportjes uit de US, een plan voor spuiten van mijn project (oneindige dank is uw deel, Thomas!) en gekeken op vliegveld Middenmeer - een absolute aanrader voor de beginnende KitFox  eigenaar.

Verder de discussie MLA/Experimental verder vorm gegeven: ik ben er nog niet uit. Over 5 jaar is alles genivellerd, daar ben ik zeker van, maar nu heb ik nog de keuze. MLA heeft als voordeel dat het makkelijker & goeiekoper is - maar max 450 kg MTOW. Experimental is (derhalve ) minder makkelijk (minder veldjes bijvoorbeeld) en duurder, maar: 600 kg MTOW.

Ook motorkeuze staat op de helling: ik ga nog steeds uit van een Jabiru, met alle te verwachten problemen van dien: als enige KitFox in NL; met alle koeling-uitdagingen (een jab is zeer kritisch op koeling); hoe maken we de cowling (ik wil de ronde cowling houden); en -niet te bijzonder voor een niet-courante-motor: waar halen we dr een vandaan? Er staat er momenteel één te koop voor een redelijke prijs, maar één is geen, & het moet nu wel uitkomen..
In het NVAV blad staat een Roatax 912 (wel courant, wel in veel KitFoxen te zien; wel geschikt voor de cowling) die me wat lijkt, maar die heeft weer andere nadelen - bijvoorbeeld dat ik me ergens anders op had ingesteld... En dat de airbox en motor mount op Jab is ingericht...

Enfin. Eerst maar eens met de onderdelen van de TurtleDeck naar de faculteit Lucht & Ruimtevaart gegaan om te laten vouwen, met hulde aan alle enthousiaste mensen aldaar: die willen best helpen! Ik zal er zo weinig mogelijk gebruik van maken - maar toch bedankt. Volgende week klaar.
Deze week de ribben van elevator gevernist, de static weer afgebroken & op een andere plek opgebouwd en de top-cowling met fasteners vastgezet.
En me georiënteerd op spuiten: Thomas liet me een zelf-spuit PiperCup zien die er gelikt, nee ronduit geweldig uitzag. Ik mag zijn spullen & kennis lenen! Dat wordt nog wat!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten