zaterdag 12 februari 2011

Romp: (voorlopig) de laatste loodjes

De platen voor de TurtleDeck zijn zoals gezegd, prachtig gevouwen! Nu een paar avonden ploeteren, passen, loshalen & nog eens ploeteren/passen, en nu hebben we bovenstaand resultaat. Mooi he?

Onderweg een stukje aluminium 'ge-missied' en de electronica voor de ACL erop gezet. Past wonderwel, straks (na bespannen) kun je er goed bij. Stekkertje gezet tussen electronica & lamp: op die manier blijft ook dat replacable.

Verder besloten dat ik (in afwachting van de KitFoxMobiel die Jan aan het maken is) de aanhanger van Thom leen, en de romp & vleugels omwissel: romp naar Valkenburg en veugels in de garage. Op die manier kan ik meters maken met de vleugels, en in het voorjaar met de vleugels aanvangen. Dat is beter (volgens de manual) en praktischer: met de vleugels beginnen zorgt dat je straks voldoende kleine stukken hebt voor de romp & staartstukken: andersom is dat niet gezegd (de vleugels moeten it één stuk gemaakt).
Op voorhand met Marjolein twee steunen gemaakt waar de vleugels straks in moeten staan als ik er niet mee aan het werk ben: veel vertrouwen in.

In een site gezien hoe een KitFox-vlieger airfoils aan zijn struts (=vleugel ondersteuning) heeft gemaakt van houten plinten (ja, leesvolkje, je leest het goed!!). er zijn dus mogelijkheden zt: van fancy aluminium delen tot plinten van een paar tientjes.
Eens zien hoe dat zit met gewicht et.cetera. Het moet er in ieder geval op: mét fairings hebben die struts 10x minder weerstand!! Dat scheelt brandstof.

In afwachting van het transport naar Valkenburg heb ik alle ingebouwde elementen die straks bij het bespannen te lijden zouden hebben van doordruppelende chemicalien overtrokken met kunststof folie. Op die manier hoop ik het uitbouwen & opnieuw inbouwen te voorkomen... Kijk in juni nog eens of dat het waard was...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten