woensdag 12 december 2012

electrici - tijd

De elektriciteit doorgelopen. Met twee man sterk. En nog een keer. En nog eens. Totaal zit in de checks nu 3 mandagen... Los van het bouwen..
Maar het is belangrijk: volgens één van de Kanjers zijn er maar drie kritische zaken waarmee je rekening moet houden: 1. de motor moet blijven draaien; 2. het vliegtuig moet niet uit elkaar vallen; 3. er moet geen brand ontstaan. En dat laatste kan bij kortsluiting. Zie hier de noodzaak voor check, check, dubbelcheck.

En hoewel de schema's op zich vrij simpel ogen, is de dradenbrij toch overweldigend.
Niet te vergeten die van de radio: een kleine 20 draadjes en draden moeten in  een kleine computerstekker worden geprutst. En op een speciale manier, waardoor 'de plus en de min bij een normaal ontwerp gewoon naast elkaar zouden kunnen zitten in één stekker - maar bij dit idiote ontwerp zitten die elk aan een andere kant van de stekker - en ik moet me houden aan het ontwerp van die radio!' (opmerking van de Kanjer/Soldeerder in kwestie...).
spaghetti & kok....

Twee kanjers druk aan het werk
Mooi was dan ook het moment dat de stroom erop kon (alleen op de radio - de rest moet nog één keer getest...) en het ding het daadwerkelijk deed!!!!
Als in: dat lijkt zo te zijn - nu een andere radio organiseren om te zien of-ie ook werkelijk zendt en ontvangt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten